18 Ιαν 2009

Τι είναι και τι θέλουν τα κουπέπκια

Τι είναι τα κουπέπκια; Τα κουπέπκια (γράφεται και κουπέπια) είναι γνωστά με διάφορα ονόματα: σαρμαδάκια, γιαπράκια, yaprak dolması.

Τα δύο κουπέπκια αυτού του μπλογκ (k1 και k2) γνωρίστηκαν μια αφόρητα ζεστή νύχτα στην εξωτική Λευκωσία. Μαζί έμαθαν ότι η πράσινη γραμμή δεν είναι πράσινη, ότι τα κοτσιινοχώρκα δεν είναι κόκκινα, ότι τα αφέλια δεν φτιάχνονται στα κομμωτήρια κι οι αντιναχτές πατάτες δεν ανατινάζονται. Μετά από τέσσερα χρόνια, έχοντας αποκομίσει αυτές τις χρήσιμες γνώσεις, έφυγαν σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Έκτοτε συναντιούνται κατά καιρούς σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Για όταν δεν είναι μαζί, έφτιαξαν αυτό το μπλογκ για να μπορούν να τυλίγουν τα κουπέπια τους διαδικτυακά.

Τι θέλουν τα κουπέπκια και γιατί είναι ατάκτως τυλιγμένα; Τα κουπέπκια, κατ'επάγγελμα και κατ'εξακολούθηση, γράφουν διαφόρων ειδών κείμενα. Επειδή όμως το έχουν μεράκι, θέλουν πότε-πότε να μπορούν να γράφουν και πιο ελεύθερα, λιγότερο συγκροτημένα κείμενα (εξ'ού και ατάκτως τυλιγμένα). Αυτό θα κάνουν εδώ. Θα γράφουν για ό,τι τα απασχολεί, όσο πιο καλά και σωστά μπορούν, αλλά χωρίς υποσημειώσεις και άλλες αξιώσεις των ακαδημαϊκών κειμένων. Θα ασχολούνται με θέματα πολιτικά - ελληνικά και ξένα - με την πιο ευρεία έννοια του όρου "πολιτικός". Επίσης, θα καταγράφουν εντυπώσεις από τα ταξίδια τους και, ανάλογα με την διάθεση και την κυκλοθυμία τους, ίσως γράφουν και για πιο προσωπικά θέματα. Ελπίζουν από τα κείμενά τους να βγαίνουν και ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες, για παράδειγμα για τις χώρες που έχουν επισκεφθεί. Αυτός είναι και ο σκοπός του καταλόγου ιστοσελίδων διαφόρων χωρών (εδώ δεξιά).

Αμπελόφυλλα και άλλα υλικά (δηλ. σχόλια) είναι ευπρόσδεκτα!
Από την κατσαρόλα τους,
τα κουπέπκια

Δεν υπάρχουν σχόλια: