5 Φεβ 2010

Live your myth in Greece


Αυτά και αυτά διάβαζα σήμερα και σηκώθηκαν οι τρίχες της κεφαλής μου, για να μην πω τίποτα χειρότερο. Αυτό δε λέγεται υπαναχώρηση απ'τα υπεσχημένα, άτακτη φυγή λέγεται, για να κυριολεκτούμε καμιά φορά σ'αυτήν τη χώρα που μας έλαχε. Ένα κουτσουρεμένο και φοβικό νομοσχέδιο στην αρχή, το οποίο όμως είπαμε να στηρίξουμε για να γίνει έστω κι έτσι η αρχή για μια ρύθμιση του μεταναστευτικού. Όχι, ούτε αρκετό ήταν, ούτε τολμηρό, απολύτως αυτονόητο ήταν για την τελευταία χώρα της Ευρώπης που είχε εμπιστευτεί τη μεταναστευτική της πολιτική στον χωροφύλακα της γειτονιάς και στους ΜΑΤατζήδες του Έθνους. Από το σημείο αυτό όμως, μέχρι το έκτρωμα που τελικά κατατέθηκε για να ικανοποιηθεί ο κάθε Καρατζαφύρερ, απέχουμε έτη φωτός.

Διαβάζω και δεν πιστεύω στα μάτια μου για τις νέες προτάσεις, τις γενναίες αυτές (κατά Ραγκούση) προτάσεις.

α) “Μετά τη δημόσια διαβούλευση θεσπίζεται ως υποχρεωτική η νόμιμη πενταετής παραμονή όχι μόνο του ενός αλλά και των δύο γονέων στην Ελλάδα για να μπορεί ένα παιδί που γεννιέται στη χώρα μας να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια. [...] Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μεταναστευτικών φορέων και κινήσεων η αρχική πρόταση του υπουργείου έδινε δικαιώματα μόνο σε 80.000 από τα περίπου 250.000 παιδιά μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα ενώ με τη νέα ρύθμιση ο αριθμός αυτός δεν ξεπερνά τις 15.000”.

Τι θέλουν δλδ να μας πουν, ότι τα παιδιά με έναν μόνο γονιό με νόμιμη πενταετή παραμονή πρέπει να τιμωρούνται γι'αυτό, ή μήπως η “αγία ελληνική οικογένεια” πρέπει να θεωρείται εξαγώγιμο μοντέλο, παρέκλιση εκ του οποίου οδηγεί σε εθνικό και πολιτικό αποκλεισμό; Και όπως ρωτάει κι ο Ημιθανής (σε εκλάμψεις υγείας): Ο Καχιασβίλι (ο Ακάκιος για!) και οι σαν αυτόν είχε και τους δυο γονείς του νόμιμα στην Ελλάδα για 5, 7 ή 107 χρόνια; Ή εκεί μέτραγε μόνο το μετάλιο και δεν πειράζει ρε αδερφέ, ο καλός ο μύλος όλους τους εξελληνίζει...Αν αυτή η τροποποίηση δεν αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στην δραστική μείωση των δικαιούχων της ιθαγένειας, τι ακριβώς εξυπηρετεί; Εν πρώτοις λοιπόν, εκδικητικό το ελληνικό κράτος. Ένας νόμιμος γονιός ίσον κανένας, όπως όλοι ξέρουμε.

Βου) Για παιδιά που δεν γεννήθηκαν στην Ελλάδα, απαιτείται εξαετής φοίτηση σε ελληνικό σχολείο, από την τριετή που προτάθηκε αρχικά. Το παιδί δλδ που ήρθε σε μεγαλύτερη ηλικία και δεν πρόλαβε να φοιτήσει έξι συναπτά έτη σε ελληνικό σχολείο, να κόψει το λαιμό του και να μας αδειάζει τη γωνιά. Τι φταίμε εμείς οι γνήσιοι απόγονοι του Θεμιστοκλέους (βεβαίως, βεβαίως) αν δεν έκανε τα κουμάντα του στο Αφγανιστάν να έρθει πιο νωρις; Μα σε τρία χρόνια δεν προλαβαίνει να μάθει σωστά ελληνικά, ισχυρίζονται οι εθναμύντορες. Πιθανόν. Τις εξετάσεις γλωσσομάθειας τι τις βάζουν τότε ως προϋπόθεση; Ή δέχεσαι ότι η εξαετής φοίτηση αρκεί και καταργείς τις εξετάσεις, ή τις κρατάς και απαιτείς τριετή φοίτηση. Όλα μαζί μόνο στην κακόβουλη και χαιρέκακη (πάλι) μείωση του αριθμού των αιτούντων αποσκοπεί.

Γου) Γενικώς κι αορίστως απαιτείται ομαλή ένταξη στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας. Ένα από τα στοιχεία που συνεκτιμάται προς αυτή την κατεύθυνση είναι και ο συγγενικός δεσμός εξ αγχιστείας με Έλληνα πολίτη.

Κατ'αρχάς, ο μόνος εξ'αγχιστείας δεσμός που μπορώ να σκεφτώ για έναν μετανάστη είναι ο γάμος. Δεν μπορώ να φανταστώ άλλους εξ'αγχιστείας συγγενείς, όπως γαμπρούς, νύφες, πεθερικά και μπατζανάκηδες αν δεν υπάρχει γάμος. Υποτίθεται όμως ότι ο ξένος συζυγος Έλληνα δικαιούται, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, ανανεώσιμη ετήσια άδεια παραμονής και υποβολή αίτησης για απόκτηση ιθαγένειας σε 8 χρόνια. Μετά την ψήφιση του τωρινού νομοσχεδίου, ο μετανάστης θα πρέπει να περιμένει 7 χρόνια συν 1 για τα διαδικαστικά, άρα 8 για την απάντηση, ενώ ο γάμος του θα θεωρείται απλώς επικουρικό στοιχείο που συνεκτιμάται στην αίτηση. Πρόοδος ακούει; Να προχωρήσουμε είπαμε, όχι να πάμε πίσω ολοταχώς.

Δου) Απαιιτείται επίσης η εξοικείωση με τους θεσμούς και την πολιτική ζωή της Ελλάδας και γνώση σε βασικά της σημεία την ελληνική πολιτική ιστορία, ιδίως τη σύγχρονη. Ό,τι δλδ γνωρίζει κι ο μέσος Έλληνας, σα να λέμε. Που φοιτητής αρχιτεκτονικής στο Λονδίνο, γόνος αστικής οικογενείας ΒΠ, μου έλεγε ότι “ολοκληρωτικό καθεστώς είναι η δημοκρατία γιατί ολοκληρωτικός σημαίνει ολοκληρωμένος”. Και επί πτυχίω φοιτήτρια φιλοσοφικής έγραψε σε εξέταση ότι στον Β' παγκόσμιο, η Γαλλία κι η Αγγλία συμμάχησε με τη Γερμανία. Τα παραδείγματα δεν προέρχονται από τον μέσο Έλληνα, αλλά από ανθρώπους επιστήμονες και μορφωμένους (ο Αλλάχ να τους κάνει). Και ερωτώ η αφελής πλην περήφανη Ελληνίδα: αφού ισότητα ευαγγελίζεται το νέο νομοσχέδιο (και καλά μεταναστών και τρισχιλιετών Ελλήνων), δεν θα πρεπε να υπάρχει πρόβλεψη αφαίρεσης της ιθαγένειας από αστοιχείωτους συμπολίτες μας; Δεν μπορεί το ελληνικό κράτος να απαιτεί από ξένους να γνωρίζουν ιστορία και πολιτικούς θεσμούς, αλλά για τους αδαείς Έλληνες να κωφεύει. Πώς πιστοποιείται η ελληνομάθεια των ήδη Ελλήνων; Κληρονομικώ τω χαρίσματι και μέσω DΝΑ; Πείτε μου κι εμένα γιατί κάτι χάνω.

Και ακομα: Σε ποια ιστορία ακριβώς θα εξετάζονται οι δόλιοι άνθρωπο/αθύρματα του Ραγκούση και του κάθε καιροσκόπου; Στον μύθο του κρυφού σχολειού και του αιμοσταγούς Τούρκου που εις μάτην παλεύουμε για να καταργηθούν; Στο τρισχιλιετές και δοξασμένο έθνος μας, με μοναδικό ανάγνωσμα την παπαρρηγοπούλεια ιστορία του 19ου; Αυτοί οι άνθρωποι που μένουν εδώ, θα πρέπει όχι μόνο να δώσουν διαπιστευτήρια εθνικοφροσύνης, να πείσουν την ανώτερη φυλή ότι αξίζει να γίνουν μέρος της, αλλά να αποδείξουν ότι είναι ελληνικότεροι των Ελλήνων, εθνικότεροι του Έθνους, νοικοκυραιότεροι των νοικοκυραίων.

Καλούνται να γλύψουν, να παρακαλάνε 3 Έλληνες να τους δώσουν συστατική επιστολή, πιστοποιητικό νομιμοφροσύνης, να έχουν λευκό ποινικό μητρώο, να βρουν εγγυητές του χρηστού τους βίου (αλήθεια, τι προβλέπεται αν αυτοί οι άνθρωποι υποπέσουν σε παράπτωμα; Σέρνουν στα δικαστήρια τους εγγυητές τους, όπως κάνουν οι τράπεζες;), να εξευτελιστούν όσο δεν πάει για ν'αποδείξουν στην Ψωροκώσταινα ότι είναι κι αυτοί άξιοι να ουρλιάζουν υστερικά για την πατρίδα, ότι είναι μέρος του συρμού, ότι ανήκουν στη μεγάλη οικογένεια των ανεγκέφαλων.

Να σας πω κάτι; Εγώ τετοιους συμπολίτες δεν τους θέλω. Δεν θέλω κι άλλους χαμερπείς, με σκυμμένο κεφάλι σε μια εξουσία που κρατάει και το καρπούζι και το μαχαίρι, φοβισμένα ανθρωπάκια που θα έχουν μάθει να παπαγαλίζουν ό,τι τους λένε για να πάρουν ένα χαρτί. Είτε πιστοποιητικό, είτε πτυχίο, είτε προαγωγή, είτε ιθαγένεια. Ένα χαρτί είναι, που για να στο δώσουν πρέπει να πεις ότι είσαι ελέφαντας, ρακούν, κανελί με βούλες. Δε μας φτάνει που γίναμε έτσι, θέλουμε να κάνουμε και τους υπόλοιπους σαν τα μούτρα μας. Πώς να το στηρίξεις τέτοιο νομοσχέδιο, ε;


ΥΓ. Μια αναφορά μόνο, γιατί θέλει χωριστή ανάρτηση, για την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος για το θέμα. Η ανακοίνωση μια κοινότοπη γενικολογία είναι, αλλά ποιος τους ζήτησε τη γνώμη τους; Πότε επιτέλους θα μάθουμε να μη συνδιαλεγόμαστε με την Εκκλησία σε πολιτικά θέματα; Η ίδια δεν πρόκειται να αποσυρθεί. Πότε θα την αποσύρουμε απ'τον δημόσιο βίο μας;

17 σχόλια:

k2 είπε...

Έχω μόνο δύο λινκ να προσθέσω:
Για παρόμοιες ρυθμίσεις της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι στην Ιταλία http://tvxs.gr/node/51477
Και για μια σχετική εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου:
http://www.hlhr.gr/press/ekdilosi%20ithageneia%202.2010.pdf

Hemithanes vaccinated είπε...

Ναι ναι σας ξέρουμαι τη ήστε! Διαφημίζεται τον εθνομηδενιστή Δρουσιώτη, τη Ρεπούση και τη Δραγώνα. Πόσα παίρνεται από τον Σόρος και τον Δημητρά θολοκουλτουριαρέοι για να κάνεται την χώρα μας ξέφραγο αμπέλι μουσουλμάνων και μαύρων;

+ευλόγησον+

Υ.Γ. Το κόλπο του Κίσιγκερ δε θα περάσει! Δη-ψη-μο-φι-σμα τώρα.

ΠανωςΚ είπε...

Επειδή είμαι ολίγον φανατίκλας, δεν στηρίζω οποιαδήποτε πρωτοβουλία -φαινομενικά "καλή"- του ΠΑΣΟΚ, καμία Ρεπούση, καμία Δραγώπώςτηλένε, καμία Αλ Σαλεχ, κανέναν τους.
Είναι πολύ της μόδας ο διπολισμός, η λογική του πολέμου μεταξύ "πατριωτών" και "εθνομηδενιστών". Ντε και καλά, να πάρω θέση είτε κατά της Δραγωπώςτηλένε είτε υπέρ, είτε υπέρ του δημοψηφίσματος είτε υπέρ. Ο μόνος πόλεμος που προσωπικά μ' ενδιαφέρει είναι ο ταξικός.
Ο "διεθνισμός" και τ' "αριστερό προφίλ" της σημερινής εξουσίας είναι πολύ τάχαμουδήθεν και δεν με καλύπτουν. Και δεν θέλω την ούτως ή άλλως αντίθεσή μου με τον "πατριωτισμό", η οποία υπήρχε από τότε που το ΠΑΣΟΚ ήταν πατριωτικό με συνθήματα του τύπου "Η ελλάδα στους Ελληνες", να την εκμεταλλευτεί πολιτικά η σημερινή κυβέρνηση.

(λίγο ασχετα και μπερδεμένα τα είπα ε;)

katerina είπε...

Ξένοι ΣΑς ΙΚΕΤΕΥΩ, μην με αφηνετε μόνη με τους Ελληνες.

Ξερεις τι θυμό έχω μέσα μου; Επιτηδες δεν έγραψα για το συγκεκριμένο θέμα, γιατί ua μου το εκλεινε το τσαντηρι μου η Google, για αναρμοστο περιεχομενο.
Αναρμοστο για τα ελληνοχριστιανικά ιδεωδη μας(τους)

Αntidrasex είπε...

Πες τα ρε Κουπέπι...
Που πρόσφατα, ελληνίς, απόφοιτη ανωτάτης σχόλης, μου έγραψε σε αίτηση ότι μένει στο Χαλάδρη.

k2 είπε...

@ Ημιθάνη,
ο Δημητράς ποιος είναι;; επίσης, όπως ειπώθηκε στην παρουσίαση του Δρουσιώτη, μην ξεχνάς τους τέκτονες, κι αυτοί μας χρηματοδοτούν! :)

@ Αντιδρασέξ,
μια κι άνοιξες την κουβέντα, όπως είπε και μια ψυχή, αν οι εξετάσεις ελληνικής ιστορίας εφαρμοστούν και στους ήδη Έλληνες πολίτες, δεν θα μείνουν πάνω από 10.000 :)

Ημιθανής ριλόουντιτ είπε...

Παναγιώτης Δημητράς ή Πήλιος Γούσης.
Γκούγκλαρε το, αγάπη μου!

Ναι ναι ξέρω ο Δρουσιώτης έχει από πίσω το Βίζενταλ, την ADL και τον Ραφαΐμ.

Ανώνυμος είπε...

καλημερα , εδω ρε παιδια δεν εχει δικαιωμα ψηφου (σημαντικο πολιτικο δικαιωμα) ο ελληνας του εξωτερικου!!! για να ψηφιση πρεπει να ερθει εδω !δεν εχει δικαιωμα να ψηφιση στην πρεσβεια , οπως γινεται παντου στον πολιτισμενο κοσμο , αυτο δεν εναι παραλογο? και παρανομο? κι' ομως ακομα και τα ''προοδευτικα'' κομματα ειναι αντιθετα ...γιατι ενας που ζει εκτος του μπουρδελου , δυσκολα γινεται πελατης... καλη σας μερα , γιωργος -λευκαδα

Ανώνυμος είπε...

(αν οι εξετασεις ελληνικης ιστοριας εφαρμοστουν και στους ηδη ελληνες και στους ηδη ελληνες πολιτες δεν θα μεινουν πανω απο 10000) καθε ελλην , για να παραμεινει καλος ελλην πρεπει να ξερει αυτα που του μαθαινουν δασκαλοι ταλαιπωρημενοι και καταπιεσμενοι και τιποτα περισσοτερο . τα κολυβογραμματα παραμενουν το μορφωτικο ιδανικο στην ελλαδα των ελληνων αγραμματων χριστιανων . (αντιγραφη απο ενα βιβλιο του γ. κακλαμανη γιωργος -λευκαδα

k1 είπε...

κ2, το πόιντ σίστεμ της Ιταλίας δεν παίζεται. Πώς δεν το ξεσηκώσαμε κι εμείς;

Ημιθανή πάλι μας αποκάλυψες και μας ψαρώνεις κιόλας με διάφορους απίθανους που θα πρεπε να ξέρουμε (αφού μας χρηματοδοτούν για!)

ΠάνωΚ κι εγώ φανατίκλα είμαι (οποία σύμπτωσις), αλλά αν κάποια πρωτοβουλία, ακόμα και του ΜΠΑΤΣΟΚ, μου φανεί σωστή, τη στηρίζω. Το εν λόγω νομοσχέδιο είναι π.χ. σωστό επί της αρχής καθώς περνάμε από το δίκαιο του αίματος στο δίκαιο του εδάφους, αλλά όλα τα επιμέρους θέλουν ρεκτιφιέ. Άρα δεν το απορρίπτω ως ιδέα, επειδή προέρχεται από πολιτικό χώρο που δεν συμπαθώ, απορρίπτω την ατολμία και τη μαλακία τους.

Κατερινιώ, σου ΄χω και καλά νέα. Υπάρχουν και νορμάλ Έλληνες. Εντάξει, δε γεμίζουν και το ΟΑΚΑ, αλλά ευτυχώς που με κάποιους μπορείς να συμπλεύσεις, αλλιώς θα 'χαμε όλοι μας μεταναστεύσει...

Αντιδρασέξ ιδέα! Θες να μαζέψουμε όλα τα κουλά που ακούμε γύρω μας και να τα δημοσιεύσουμε; Πώς κάνανε παλιά με το χρόνου φείδου που κατέληξε αστικός μύθος; Κάπως έτσι.

Γεια σου Γιώργο, και να σκεφτείς ότι είναι κάτι πολύ απλό να ψηφίζεις στα προξενεία. Το έκανα στις Ευρωεκλογές και δεν ήταν τίποτα. Με μικρές αλλαγές, φυσικά και προσαρμόζεται και στις υπόλοιπες εκλογές. Όσο για τη μόρφωση, αυτό που με βγάζει εκτός εαυτού είναι η υποκρισία του νομοσχεδίου, λες κι ο "περιούσιος λαός" αποτελείται μόνο από διανοούμενους που περνάν τους αδαείς από εξετάσεις.

rocknsane είπε...

Για το υστερόγραφο έχω να σχολιάσω. Αμήν και πότε!;)

Τουρνέ στα νησιά είπε...

άστα να πάνε Κ1 τα έχω πάρει και εγώ άσχημα με αυτή την κατάσταση.
Μαθητής μου (Β Γυμνασίου) που είναι σχεδόν από την στιγμή που γεννήθηκε στην Ελλάδα θα χάσει την χρονιά του γιατί η οικογένειά του αποκλείστηκε στην Αλβανία που είχε πάει για Χριστούγεννα (λόγω γραφειοκρατικών μαλακιών) και πέρασε το όριο των απουσιών.

k1 είπε...

rocknsane, όπως καταλαβαίνεις, δεν είναι να ξεπετάς τέτοιο θέμα μ'ένα υστερόγραφο, γι'αυτό δεσμευόμαστε (αλά ΓΑΠ) για εκτενή ανάλυση σύντομα.

Τουρνέ, το όλο σύστημα είναι παράλογο απ'όλες τις απόψεις. Κρίμα το παιδί που θα χάσει τη χρονιά του χωρίς να φταίει. Δεν μπορείτε στο σύλλογο καθηγητών να κάνετε κάτι; Συνήθως υπάρχουν παραθυράκια για διάφορες περιπτώσεις. Λέω τώρα...

Ανώνυμος είπε...

"αφού ισότητα ευαγγελίζεται το νέο νομοσχέδιο ..., δεν θα πρεπε να υπάρχει πρόβλεψη αφαίρεσης της ιθαγένειας από αστοιχείωτους συμπολίτες μας; Δεν μπορεί το ελληνικό κράτος να απαιτεί από ξένους να γνωρίζουν ιστορία και πολιτικούς θεσμούς, αλλά για τους αδαείς Έλληνες να κωφεύει. Πώς πιστοποιείται η ελληνομάθεια των ήδη Ελλήνων; Κληρονομικώ τω χαρίσματι και μέσω DΝΑ;"

Εγώ συμφωνώ απόλυτα μαζί σου σχετικά με την ανάγκη για ισότητα-των ανθρωπίνων όντων εν γένει, ανεξαρτήτως DNA.

Απλά ήθελα να προσθέσω ότι η συγκεκριμμένη συζήτηση έγινε και σε πολιτισμένες χώρες. Δυό τρία χρονάκια πριν η Γερμανία επέβαλε ένα multiple choice test με ανάλογες (ιστορικές, πολιτικές, πολιτιστικές) ερωτήσεις. Έγκυρο περιοδικό έκανε το τεστ με γερμανούς πολίτες. Σχεδόν οι μισοί πάτωσαν.
[Πάντως, μην υπερβάλλουμε. Δε νοείται αφαίρεση ιθαγενείας (εξάλλου το δημόσιο διεθνές δίκαιο απεχθάνεται τους ΑΝιθαγενείς). Απ' τ'αυτί και στο σχολείο χρειάζεται.]

k1 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
k1 είπε...

Undantag, η πρόθεσή μου δεν είναι να γεμίσουμε ανιθαγενείς. Καθ'υπερβολήν το παράδειγμα για να συνειδητοποιήσουμε λίγο τη λογική του νομοσχεδίου, καθώς τα κριτήρια που υπήρχαν πριν την διαπραγμάτευση με τους εθνικόφρονες έφταναν και περίσσευαν. Προς τι η φοβική μετακύλιση προς τα δεξιά; Φυσικά και σε μια χώρα πρέπει να υπάρχει συζήτηση γύρω από τους όρους χορήγησης ιθαγένειας. Μόνο που στην Ελλάδα αυτό το έχουμε εκχωρήσει στην ακροδεξιά (βλ. και σημερινό μας ποστ), η οποία είναι εξ'ορισμού εναντίον οποιασδήποτε συζήτησης και θα το καταψηφίσει και στη βουλή, όσο συντηρητική στροφή και να επιδείξει η κυβέρνηση. Προς τι λοιπόν η σύμπλευση;

Τουρνέ στα νησιά είπε...

δυστυχώς δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος για να σβήσουμε τις απουσίες.
Θα προσπαθήσουμε ,παράτυπα, να δώσει τα μαθήματα τον Σεπτέμβρη.
Αν και φοβάμαι καμιά καταγγελία από κανα θερμοκέφαλο κηδεμόνα για "μεροληπτική μεταχείριση"